Robogunk … díj az MVMP-től

Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója adta át az „A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázat díjait az Öbölházban.

A vállalkozások energiatudatosságáért címmel energiahatékonysági pályázatot hirdetett a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára az MVM Partner Zrt. A programindító sajtótájékoztatón kiderült, hogy a közhiedelemmel ellentétben az energiahatékonyság növelésével akár komolyabb beruházás nélkül is jelentős, akár 10 százalékos költségcsökkentés érhető el.

 

400

 

Cégünk 17 % -os energiamegtakarítási eredményével, kategóriájában a II. helyezést érte el. A díjat Parádi Csaba a Rubin igazgatója vette  át az Öbölházban rendezett energiahatékonysági konferencián. Nyereményünk egy elektromos robogó, amelyet cégünk dolgozói a munkához  szükséges rövid városi utazásokra használnak.

 

kisv2Pályamunkánkról  röviden:

Irodánkban a Rubin SMART METER  berendezés telepítésével és a Rubin Energiamenedzsment-rendszer alkalmazásával bizonyíthatóan 17%-os energiamegtakarítást értünk el.

A Rubin Energiamenedzsment  rendszer  ajánlott minden olyan vállalkozásnak, ahol jelenleg zajlik vagy a jövőben tervezik az energiahatékonysági beruházást. Rendszerünk segítségével pontos energiafogyasztási adatokhoz juthatnak, amelyek alkalmasak a felelős beruházási döntések előkészítésére. Az energiafogyasztás folyamatos monitorozásával  az optimalizált energiafogyasztás kialakítását tesszük lehetővé.

„A mérőberendezések adatait a központi rendszerben tároljuk, ahol egyéb, az épületre vonatkozó adatokkal például: hőmérséklet, dolgozói jelenlét stb., összevetjük. Akár perces pontossággal kimutatható, hogy a fogyasztási szint megfelelő volt-e az adott pillanatban vagy tartalmazott felesleges energiafelhasználást. Már néhány hónapos méréssel is kiszűrhetők azok a hibák, amelyekért fölöslegesen, akár több százezer forintos energiaszámlát is kifizethet a cég havonta. —mondja Zergi András a Rubin fejlesztőmérnöke, majd hozzáteszi — „Egy banknál működő pilot rendszerünk arra keresi a választ, hogy azonos méretű és feladatot ellátó bankfiókokban mitől eltérőek a fogyasztási adatok. Fontos hangsúlyozni, hogy az adatok ismeretével, a felhasználási szokások feltérképezésével az első lépést tesszük meg az ésszerű energiafelhasználás kialakításához. A központosított fenntartású, több épületegyüttessel rendelkező önkormányzatok vagy kórházak is jelentős megtakarítást érhetnének el nagyobb kiadások nélkül csupán azáltal, hogy felismerik azt, hogy mikor és hol használják fölöslegesen az energiát.


Kapcsolódó cikkek:
http://www.mvmp.hu
http://mno.hu

PR kapcsolat: Oggolder Emőke