VoLTE, teszteltük

A Telekom „élesítette mobilhálózatán az LTE-alapú hanghívást, ami hosszú távon teljesen új alapokra helyezheti a mobiltelefonos beszédkommunikációt. Az új technológia bevezetése azonban korántsem olyan egyszerű, mint elsőre látszik.” – adta hírül a HWSW

VoLTEMi az a VoLTE?

4G infrastruktúrára épülő szolgáltatás, amely azt teszi lehetővé, hogy az internetelérésre használt hálózaton beszélgetést is folytathassanak az ügyfelek, azaz hanghívást is kezdeményezhessenek ezen a hálózaton.

Az LTE alapú hanghívás bevezetését kitartó és magas szintű szakmai munka előzte meg. A Rubin Informatikai Zrt. a legjobb szakembereivel támogatta a projekt sikerességét. “Egyrészt egyedi fejlesztésekkel támogattuk a projektet másrészt azokat a teszteléseket végeztük, amely hozzájárul ahhoz, hogy a Telekom minőségi szolgáltatást vezethessen be és objektív adatok alapján el tudja dönteni, hogy elindítható-e az adott szolgáltatás vagy sem.” – mondta Mészáros Dénes, a Rubin Informatikai Zrt. fejlesztésekért és tesztelésekért felelős vezetője.

 

 

További részletek:

Rubin tesztelési módszeréről

VOLTE-ről

Rubin PR kapcsolat: oggolder.emoke@rubin.hu