Energiamonitort a versenyképes vállalatoknak

 

A Rubin Energiamonitor nemzetközi porondra lép. A magyar fejlesztésű, víz-, gáz-, áram- és hőenergia monitorozására kész komplex-rendszer első lépéseit az erdélyi IT&C konferencián és Pozsonyban, ezt követően a németországi Augsburg EXPO-n és nem utolsó sorban a Belgrád EXPO-n teszi meg. Az új vásárlók mellett viszonteladókat és telepítőket is keresnek az egyszerűen telepíthető rendszernek.

A versenyképes vállalatok környezetmenedzsment-rendszerrel dolgoznak, amely alapértékei az élenjáró technológiai megoldások használata és a környezeti kultúra javítása.  A növekvő energiaigény mellett a kiegyensúlyozott energiaellátás és költség-optimalizált működés biztosítása olyan feladat, amelyet kizárólag megfelelő indikátorok és monitoring –rendszer mellett biztosítható.

Parádi Csaba a Rubin Informatikai Zrt. cégvezetője bízik abban, hogy a leendő vásárlóik az optimalizált energiafelhasználást egyrészt a Rubin Energiamonitorral biztosítják maguknak, másrészt a Rubin magas szintű integrációs képességét, technológiai szaktudását is igénybe veszik a fenntartható vállalati működésük érdekében.

A Rubin Energiamonitor lényege, hogy a vezetékezést nem igénylő Rubin mérőeszközök az adott épület, szerverterem, átjátszóállomás, stb. energiafogyasztását valós időben, folyamatosan monitorozzák.

„A mérőberendezések adatait a központi rendszerben tároljuk, ahol egyéb, az épületre vonatkozó adatokkal például: hőmérséklet, dolgozói jelenlét stb., összevetjük. Akár perces pontossággal kimutatható, hogy a fogyasztási szint megfelelő volt-e az adott pillanatban vagy tartalmazott felesleges energiafelhasználást. Már néhány hónapos méréssel is kiszűrhetők azok a hibák, amelyek a fölösleges energiafogyasztást okozzák. A rendszer könnyen integrálható már meglévő épületfelügyeleti rendszerekhez is. —mondja Parádi Csaba cégvezető, majd hozzáteszi — „ A felhő alapú szoftver rendszerünk az energetikusok, környezetgazdálkodók és facility menedzserek napi munkáját könnyíti meg.  Az adatok ismerete, a felhasználási szokások feltérképezése az első lépés az ésszerű energiafelhasználás kialakításához. A központosított fenntartású, több épületegyüttessel rendelkező önkormányzatok vagy kórházak is jelentős megtakarítást érhetnének el nagyobb kiadások nélkül csupán azáltal, hogy felismerik azt, hogy mikor és hol használják fölöslegesen az energiát.

Rubin Energiamonitor-szolgáltatást azok a cégek veszik igénybe, akik az energiagazdálkodást stratégiai szinten kezelik a fenntartható működés biztosításáért. A nemzetközi hátterű nagyvállalatok (Telekom, Vodafone, Graphisoft). mellett azóta, hogy Magyar Állam az uniós irányelveknek megfelelően az energiahatékonysági törvényt bevezette, több nagy energiaigényű szolgáltató is alkalmazza a Rubin Energiamonitort. (pl. Antenna Hungária, Uzsoki Utcai Kórház, Szarvasi Termál Fürdő, Hódmezőgazda Zrt.)

A Rubin Energiamonitorozó használatával az energiahatékonyság 20 százalékkal növelhető.

 

www.energiamonitor.hu

 RUBIN_VEKOP_ Befektetés a Jövőbe