FRISS! Rendelet módosítás a kötelező almérésekre vonatkozóan.

A Magyar Közlöny 2020. június 29-i számában megjelent az energetikai szakreferens igénybevételére köteles gazdálkodó szervezetek által telepítendő almérők telepítési pontjainak, valamint az almérők alkalmazásával történő mérés minimális követelményeinek meghatározásáról szóló 1/2020. (I. 16.) MEKH rendeletet (a továbbiakban: Rendelet) módosítása. A módosított szabályokat az egyes adatszolgáltatási, műszaki és díjfizetési tárgyú MEKH rendeletek módosításáról szóló 6/2020. (VI. 29.) MEKH rendelet tartalmazza.

 

A Rendelet módosítása az alábbi pontokra vonatkozik:

  • kimondja, hogy a főmérő (vagyis az elszámolási mérő) – a rendeletben meghatározott feltételek teljesítése esetén – almérőként alkalmazható;
  • szabályozza az almérők elvárt pontossági besorolását;
  • engedélyezi az adatgyűjtő rendszerek használatát;  
  • valamint egy évvel meghosszabbítja az egy betáplálási ponton keresztül megtáplált és technológiai sorba állított berendezések vonatkozásában az almérők felszerelésére biztosított felkészülési időt. 2022. január 1-től azonban változatlanul, 100kW feletti teljesítmény esetén kötelező az almérő felszerelése.

 

Külön fel szeretnénk hívni a figyelmét a módosított rendelkezések eltérő hatálybalépési idejére, ezért kérjük, hatálybalépésre vonatkozó szabályok figyelmes áttekintését.

A módosító rendelet teljes szövege, a módosításról szóló közlemény, illetve a módosításokkal frissített, Hivatal által összeállított útmutató (Gyakran ismételt kérdések) elérhető az alábbi linkekről:

 

Korábbi rendelet és információ : www.almerosites.hu

Almérők kiépítésére és telepítés igényfelmérésére jelentkezés:

E mail:  info@rubin.hu