Egyéb Projektek

MOBIL APP

Mobile-Devices
Egyéni igényeire szabott alkalmazások segítségével hatékonyan növelheti cége ismertségét és ezáltal új piacokat szerezhet. Előzze meg versenytársait, vagy adjon meglévő ügyfeleinek további, emelt szintű szolgáltatásokat okostelefononokra. Eddigi üzleti fejlesztéseink kifejezetten mobiltelefonokra, tabletekre optimalizált rendszerek, teljességgel a megrendelő igényeire szabottan készültek. Az AppStore-ba való feltöltés nehézségeit, útvesztőit már kijártuk Ön helyett, így megrendelt alkalmazása Android Market mellett könnyen és gyorsan megjelenik az AppStore-ban is.

Tipikus felhasználási területek:
Egyre növekvő mértékben a mindennapjaink részévé válnak az okos-telefonok és velük együtt a rajtuk futó számtalan alkalmazás is. A lehetőségek tárháza végtelen, csak a fantáziája szabhat határt annak, hogy milyen applikáció kerüljön fejlesztésre, legyen az bármilyen kliens program, szolgáltatás, rendelés, foglalás, banki és egyéb ügyintézés, egyszerű vagy hálózatos játék.

Amit kínálunk:
Cégünk az okos-telefon piac jelenlegi két legmeghatározóbb mobil platformjára, vagyis az Google Android és az Apple iOS (iPhone, iPad) operációs rendszereire vállalja natív mobil alkalmazások illetőleg webes mobil alkalmazások igényre szabott fejlesztését. Gyorsan és hatékonyan fejlesztünk. Ahhoz, hogy az ötletből értékes mobil-alkalmazás váljon, elengedhetetlen a projekt megfelelő felépítése, vezetése, kezelése, valamint a megvalósítás, a technikai fejlesztésének minősége. Ezeket garantáljuk az alkalmazott agilis projektvezetés, automatikus tesztelési mechanizmusok beépítése, minőségi fejlesztői és felhasználói dokumentációk készítésére fordított figyelemmel, valamint több, mint 10 éves szerver-kliens alkalmazások fejlesztésében szerzett tapasztalatunkkal!

Joganyagkezelő-alkalmazás

50A vállalkozások, költségvetési intézmények és a non-profit szektor sem lehet meg a naprakész gazdasági, marketing és jogi információk nélkül. Ezeknek az információknak a hazai piacon egyik vezető szolgáltatója az Opten.

Partnerünk számára a meglévő IT-infrastruktúra konszolidálásában segítünk. Folyamatracionalizálást és folyamatoptimalizálást végzünk, beleértve az összes informatikai folyamatot (adattárolás, fejlesztés, tesztelés, forrás-kezelés).

A meglévő komponensek fejlesztésével, szükség esetén újraírásával tesszük lehetővé a folytonos ügymenet fenntartása mellett a hatékonyabb működést. A meglévő adatbázis-szerkezet konszolidálásával és tisztításával rugalmasabb és megbízhatóbb felépítést hozunk létre. A keresőmotor gyorsításával, optimalizálásával a megnövekedett érdeklődést könnyebben tudja kiszolgálni az alkalmazás, így az online használat több felhasználó számára érhető el.

A DVD-n terjesztett törvénytár-alkalmazás továbbfejlesztése lehetővé teszi, hogy a frissítéseket napi rendszerességgel el lehessen juttatni a felhasználóknak.

A feladatok megoldása során alkalmazkodnunk kellett a már meglévő IT-elemekhez, de az új komponenseket a későbbi továbbfejlesztéseket elősegítő korszerű .NET, WCF- technológia alkalmazásával valósítottuk meg.

Virtualizációs technológiákat felhasználva megoldottuk, hogy a törvénytár alkalmazást adminisztrátori jogosultságok nélkül is lehessen telepíteni és futtatni olyan operációs rendszereken, melyeken a .NET alkalmazások futtatásakor problémákba ütközne.

ALARM Feldolgozó

Rendszerünk a teljes folyamatot felöleli;
az alarmok fogadásától azok a felhasználók felé történő megjelenítésig.

ACS (Alarm Control System)

Az általunk kifejlesztett keretrendszer feladata a Magyar Telekom vezeték nélküli hálózati eszközeiben előálló riasztások figyelése. Bizonyos riasztások esetén speciális vezérlési feladat indul, amely reagál a riasztásra és különböző tevékenységeket végez el. A tevékenységek nagyobb részben telefonközpontokon (Ericsson, NORtel), mobil cellák vezérlő berendezésein végzett beavatkozások, parancsok, kisebb részben adatbázis műveletek. Az egyes vezérlési feladatok teljesen szabadon programozhatók, igény szerint bővíthetők.

Olyan rugalmas keretrendszert alkottunk, amelybe egy új vezérlési feladat implementálása már egyszerű feladat, a megrendelő a segítségünk nélkül is képes rá. (Jelenleg 60 db vezérlési feladatot implementáltak bele).

ACP (Alarm Collector and Processor)

A Magyar Telekom hálózatfelügyeleti-rendszerének másik komponense, mely gyakorlatilag a HP OpenView alarmgyűjtő funkcióját váltotta ki. Egy keretrendszer, amely segítségével a hálózati elemekben (jellemzően telefonközpontokban) keletkező riasztásokat lehet különböző protokollokon fogadni és előfeldolgozni. Az egyes riasztásfogadó láncok konfigurációja rugalmas, szabadon programozható. Rendkívül gyors és hatékony; másodpercenként több, mint 200 alarm feldolgozására képes. Jelenleg 5 különböző protokollon (TCP stream, HTTP, Telnet, Vorba, SNMP) keresztül, 250 Network Element-ről érkeznek felé a riasztások.

Itt szintén olyan rugalmas keretrendszert alkottunk, amelybe egy új vezérlési mechanizmus implementálása már a jelenlétünk nélkül is gond nélkül zajlik.

Correlator Engine (CE)

Nem más, mint egy szabályalapú szakértői rendszer, amely ILog-ot használva felderíti a riasztások ok-okozati összefüggéseit. Képes  több-ezer riasztás közül kiszűrni az „eredeti” hibákra utalót, míg az azonos eredetűeket és származtatottakat elrejteni.

Orion

A riasztások megjelenítő eszköze, amely lehetővé teszi az alarmok csoportosításait, összerendeléseit, és támogatja azok hibajegyekké alakítását.

LogBook

slider-new2A Magyar Telekom hálózatfelügyelet számára írt alkalmazásunk a LogBook. Kezdetben a bázisállomásokon és adatátvitelért felelős cellákon végrehajtott szoftverfrissítések, biztonsági másolatok készítései adatainak utólagos nyilvántartására szolgált.

Később alkalmassá tettük a tervezett események felvitelére is, amely nagyban segíti a Hálózatirányító Központ, azaz a NOC munkáját, amikor az egyes hibajelenségek kapcsán el kell döntenie, hogy valódi meghibásodás történt-e, avagy az csupán egy előre jelzett tevékenység következménye.

A LogBook rendszer váltotta ki 2010 év végén a vezetékes terület által használt Lotus Notes rendszert is, melynek 1évnyi adata migrálásra került az új rendszerbe is.

A LogBook 2 rétegű alkalmazásként Oracle tárolt eljárásokra és Delphi vékony-kliensre épül.

A Test Driven Development elvek mentén a fejlesztés során közel 2000 tesztet készítettünk, melyek mindegyike automatikusan lefut az új release-ek kiadását megelőzően.

 

Szavazatszámláló

19Napjaink népszerű televíziós vetélkedői már elképzelhetetlenek a közönség véleményének figyelembe vétele nélkül. Ennek leggyakoribb eszköze az SMS távszavazás. Büszkék vagyunk rá, hogy a 2010 végén zárult népszerű „Megasztár 5” verseny szavazásának hátterében a mi alkalmazásunk üzemelt.

Architektúra szempontjából a feladatunk az aggregátoroktól érkező SMS üzenetek terminálása, és az eredmények megbízható összesítése. A feladatot a PL/SQL nyelven írt alkalmazásunk valósítja meg, nagy megbízhatóságú környezetben üzemeltetve.

A szavazások jellemzője a koncentrált terhelés. Napi néhány perces intervallumokban történik az eredmények számlálása. Fontos feltétel, hogy az alkalmazás a megkövetelt nagyon rövid válaszidőt még extrém nagy terhelések esetén is megbízhatóan nyújtani tudja. A beérkezett eredményekről real-time összesítést kell szolgáltatnunk.

Telemátrix

553df88519431a175160a49d_prj4A telekommunikációs-szolgáltatások között is van igény a testre szabható szolgáltatások igénybevételére. A Magyar Telekom Telemátrix-szolgáltatáscsomagját a flottával rendelkező vállalati ügyfelek számára nyújtja.

A telekommunikációs-szolgáltatások nyújtásakor a testre szabhatóság különleges architekturális megfontolásokat igényel. Tendencia, hogy a kapcsolást végző központok egyre intelligensebbek lesznek. Azonban a TELCO szolgáltatók igényeit és az önkiszolgáló működést nehezen lehet ötvözni a központok menedzsment funkcionalitásának lehetőségeivel. A Telemátrix rendszerben az üzleti intelligenciát az általunk fejlesztett adatbázis alapú megoldás szolgáltatja a központok felé. A nagy megbízhatóságú, redundáns rendszerünk mind a GUI, mind a központ platform váltás után is sikeresen üzemel.

A Telemátrix-rendszerből cégünk a services delivery platform (SDP) adatbázis komponenst szállította. Az SDP felelős a mobilhálózati-forgalom és az egyes hívások magas szintű vezérléséért. Ilyen magas szintű feladat pl. a híváslisták, átirányítások intelligens hely- és időfüggő kezelése.

Az SDP Oracle adatbázis Linux szerveren fut. Az általunk fejlesztett üzleti logika PL/SQL tárolt eljárások formájában testesül meg.

Ez az architektúra lehetővé teszi, hogy az SDP adatbázis több Oracle szerveren párhuzamosan is használható legyen. Másrészt problémamentessé teszi a más esetekben esetleg problémás Oracle adatbázis-kezelő verzió váltásokat.

Riportozó

a041A Magyar Telekom számára írt Microsoft Reporting Service-en alapuló alkalmazásunk a „Riportozó”.

Rendszerünk a nyers adatok fölé egy egységes, egyszerű és összetett lekérdezések megválaszolására egyaránt kiválóan alkalmas Oracle-ben implementált layer-t képez. A nyers adatokat más adatbázisokból, rendszerekből – http-n, Oracle-en és bármely más módon keresztül – folyamatosan szinkronban tartva őrizzük meg a konzisztenciát.

Komplett rendszerünk segítségével jelentések, riportok időzítve is futtathatóak és eljuttathatók a megfelelő címzetteknek, akár levelezési listáknak is. Hatalmas előnye még, hogy a riportok elkészítését a rendszerben lévő adatok megváltozása is indukálhatja, az csak akkor megy ki jelentés, riasztás, stb. ha valamilyen releváns változás állt be az adatokban.

A kimenetek a legkülönfélébbek lehetnek, úgymint Word, Excel, HTML, XML, stb.

A Riportozóból kikerülő jelentéseknél lehetőséget nyújtunk arra, hogy a táblázatok tartalma egy előfeldolgozáson átesve már eltérő színekkel vagy egyéb más módon felhívja a figyelmet azokra az adatkora, amelyek eltérnek az elvárttól, elérnek valamilyen küszöbértéket. Mindezzel a vezetői réteg munkáját kívántuk segíteni.

 

E85Comfort

245Autóelektronikai vezérlőberendezés, amely lehetővé teszi a vegyes üzemeltetésű autózást.A vezérlő beszerelése után a jármű alkalmassá válik arra, hogy kétféle (E85 és benzin) üzemanyaggal is működjön. Az üzemanyagok váltott használatát és adagolását az E85 COMFORT irányítja.

Az E85 és a benzin üzemanyag megfelelő adagolásával, vagy annak keverésével elérjük az optimális energiafelhasználást.  A berendezéssel csökken a jármű  károsanyag kibocsátása, anélkül, hogy az autó teljesítménye csökkenne.

Kinek ajánljuk?

Gépjármű tulajdonosoknak vagy flottával rendelkező cégeknek,

  • akik számára fontos a környezet és hisznek a “zöld autózásban”
  • akik szeretnék kihasználni az E85 és a benzin üzemanyag közötti árkülönbséget
  • akik szeretnének energiát megtakarítani

Miért ajánljuk?

  • egyszerűen beszerelhető a járműbe, nem szükséges átalakítás
  • automatikus vezérlés,  bármekkora arányú benzin-alkohol keverék mellett
  • energiahatékony és környezetkímélő

Milyen gépjármű típusba szerelhető?

  • benzines
  • hengerenkénti befecskendezéses
  • 10 évnél fiatalabb
  • benzinkörének alkatrészei alkoholállóak