Jövőért

Gondolkodásunk megváltoztatásával és termékeink segítségével hozzájárulunk egy jobb és sokkal zöldebb jövőhöz

                                                           TÁRSADALOM                         GAZDASÁG                             KÖRNYEZETtabla5

Küldetésünk: Hatékony megoldással a jövőért… RUBIN

 • Cégünk 1991-es alapítása óta elért jelentős sikereit a partnereink igényei iránt elkötelezett alkalmazott és alvállalkozó munkatársainak és szakértelmüknek köszönheti, ezért kiemelten fontos számunkra az általuk képviselt szaktudás és emberi érték.
 • Társaságunk stratégiája az innovatív, magas szintű, ügyfél-orientált szolgáltatások nyújtása, és ebben nagymértékben számít a cég iránt elkötelezett, magasan képzett kollégákra. Eredményes működésünkhöz elengedhetetlen a legkorszerűbb megoldások ismerete és használata, a folyamatokra épülő munkamódszerek alkalmazása, munkatársaink tudásának folyamatos fejlesztése, amihez társaságunk minden lehetséges eszközzel hozzájárul.
 • Minden tevékenységünket úgy kell végeznünk, hogy az eredmény a lehető legjobban szolgálja megrendelőink kimondott és kimondatlan igényeit.
 • Büszkeséggel tölt el minket, hogy munkánk eredményeképpen hozzájárulhatunk partnereink hatékonyabb, takarékosabb működéséhez.
 •  A Rubin ETIKAI és MAGATARTÁS KÓDEX vállalati szabályzat mindenki számára, aki a Rubin Informatikai Zrt. munkatársa, kötelező érvényű. Etikai és Magatartás Kódex
 • A Rubin Informatikai Zrt nemcsak gazdasági vállalkozás kíván lenni, de felelősséggel viseltetünk – elsősorban munkatársainkon keresztül – természeti és társadalmi környezetünkért is. Támogatjuk a munkaidőn kívüli szabadidő hasznos eltöltését, a családok és  a természet védelmét.

 

 

Társadalom

Oktatás

225851eCégünk vezetői és szakképzett munkatársai a Szent István Egyetemen önkéntes oktatásokat tartanak.

Célunk, hogy hatással legyünk azokra, akik a közeljövőben meghatározzák a gazdasági és fejlődési irányt, valamint mérnöki tevékenységükkel közvetlenül befolyásolhatják a társadalmi folyamatokat.

Folyamatosan fenntartjuk a gyakornoki munkahelyeket és stabilan 3-4 fő egyetemistát alkalmazzunk.

Korunk egyik kiemelkedő mérnöki problémája az épületek, létesítmények energiafelhasználásának hatékonyabbá tétele, amely az energiafogyasztás csökkentése mellett a felhasználás módjának és időbeli eloszlásának racionalizálását is jelenti. Nagy számban terjednek el a különféle intelligens mérési megoldások, amelyek a rendszerek energiafelhasználási paramétereit időbélyeghez rendelve mérik, biztosítva ezzel a szokásos kumulált értékeken túl az energiafogyasztás folyamatos nyomon követhetőségét, azonnali vagy később elemezhetőségét.

Cégünk a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói számára diplomatémaként megjelölte és a témában diplomázó jelölteket konzulensként támogatja.
A kiírt diploma címe: Mérőrendszerekből származó nagyméretű adathalmazok feldolgozási és elemzési módszerei

JELZESTehetséggondozást vállalunk. Célunk, hogy felkaroljuk azokat a diákokat, akik tudatosan képesek felvállalni, kiállni, sőt önállóan kitalálni olyan műszaki és ipari megoldásokat, amelyek a fenntarthatóság irányába mutatnak. 2014-ben „Rubin YOUNG TALENT” díjat alapítottunk.

Munkahelyi környezet

163Foglalkoztatási politikánkra jellemző, hogy a munkakörülményeket folyamatosan javítjuk.

 • Cégünk dolgozóinak többsége családos, általában kettő vagy több gyermeket nevelnek. A kiskorú gyermeket nevelő szülők számára biztosítjuk a rugalmas munkavégzést. A GYES-en, GYED-en lévő anyukák számára segítjük a munkába való visszaállást, ugyanakkor nem gyakorlunk semmiféle nyomást a döntés meghozatalában.
 • A nemek közti egyensúly hozzájárulhat az egysíkú csoportgondolkodás káros folyamatainak visszaszorításához. Bizonyított, hogy a női munkaerő pozitív hatással van a csoport kollektív intelligenciájára mindez, különösen fontos olyan vállalatoknál, ahol túlsúlyban vannak a férfi mérnök kollégák, így törekszünk ennek feloldására.
 • Támogatjuk a 25 év alatti és 55 év feletti munkavállalókat. Oktatásuk által biztosítjuk, hogy képzett, lelkes, innovatív munkatársaink legyenek, akik tehetségükkel hozzájárulnak a kiváló minőség biztosításához, nemcsak szakmai, hanem nyelvi képzést is biztosítunk. Nyelvi továbbképzéseink: Angol alap, közép és haladó szinten minden dolgozó számára.
 • Kiegészítő anyagi segítséget jelent dolgozóink számára az étkezési jegyek biztosítása valamint az iskolakezdési támogatás.
 • Cégünk támogatja a rugalmas munkavégzést. Bizonyos projekteknél lehetőség van távmunkára.

Szponzoráció

Támogatjuk a sportot és a zenét. Pénzadománnyal járulunk hozzá a kiemelkedő tevékenységet végző alapítványok munkájához

Lapátolók140Támogatjuk a Magyar Telekom-Rubin LapáTolók sárkányhajó csapatot, amelyben több kollégánk is LapáTol.

Örömmel vállalunk szerepet és támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely lehetővé teszi az egészséges és aktív életet. Ebben a csapatban minden korosztály számára lehetőség nyílik a valódi sportélmény megszerzésére. A csapatban történő közös erőfeszítések öröme, a célba Lapátolás rendkívüli élménye és a varázslatos környezet valódi kikapcsolódást nyújt. “…Ez egy kifejezetten közösségépítő csapat- és szabadidősport, ami összekovácsolja az embereket. Itt kiemelt jelentőségű az „Egy hajóban evezünk!” kifejezés. Ebben a sportban nem feltétlen az erő számít (persze az is fontos), hanem az összehangoltság! A hajóban dolgozó 22 ember, beleértve a dobost és a kormányost is, és persze még a parton szurkoló tartalékokat is, mind egyszerre, egy célért, a győzelemért küzd…”

További információ és érdekességek a LapáTolók honlapján valamint Facebook oldalukon.

Gandharvák

SONY DSC

SONY DSC

 

Uplifting Classical – ,”Zenével a minőségi életért”. Egyedülálló, új műfajt teremtett egyedi apparátusával, különleges hangszerelésével, játékmódjaival és népszerű ütős szólóival tíz virtuóz magyar zenész. A három hazai zeneszerző-egyéniség zenéit játszó együttes érdekessége az is, hogy a legkülönbözőbb korosztályok azonos lelkesedéssel fogadják zenéiket. Dallamosságot és ritmusszekciót egységben kezelő, változatos műfajuk az UPLIFTING CLASSICAL, mely saját szerzeményeket, világzenét, feldolgozásokat és crossover átiratokat egyaránt magába foglal. E zenék közös tulajdonsága a korok és népek zenéi felett átívelő felemelő élmény. Mindez a képzettségben és tapasztalatban rendkívül sokoldalú zenekar közössége révén valósul meg. Az „…Amilyet még sosem hallhattál…” és a „Zeneváró” koncertek elindítói saját szervezésű, mindig újat mutató fellépéseik mellett különböző fesztiválok résztvevői, emellett a hazai rádiókban is hallhatók. Egyedi színt képviselő szimfonikus világzenei darabjaikat akusztikus hangszerekre írják meg, ehhez társulnak egyenrangú partnerként elektronikus és ritmushangszerek. Hídműfajuk egyedi hangzásvilága rendkívül széles zenei és műfaji palettát képes megszólaltatni. Külföldi rajongóik révén lemezeik Kanadába, Japánba, a Skandináv államokba, Nyugat-Európába, valamint Indonéziába egyaránt eljutottak. Évad és projekt-szlogenjeik egyben védjegyeik is: Hagyományos és modern, Szépség és erő, Felszabadult öröm, Új magyar zenei unikum, Amilyet még sosem hallhattál.Az együttes legfontosabb tevékenységei: zeneszerzés, koncertek adása (hagyományos, interaktív és tematikus koncertek), tehetséggondozás- és támogatás, szóbeli előadások, zenetanítás, publikációk, mellyel a jövő koncertlátogató közönségének létrejöttéhez járulnak hozzá.

További információ: a honlapon és a Facebookon

Alapítványok

Éves egyszeri pénzadománnyal támogatjuk az AMIGO-kat!

Amigos a gyerekekért

http://www.amigosagyerekekert.hu/

 

 

Gazdaság

Mérce

shutterstock_85809106-1-sustainability-

Marketing- és termékfejlesztési stratégiánkat úgy alakítottuk ki, hogy termékeinkkel és tevékenységünkkel hosszú távon nemcsak Partnereink fejlődéséhez, de egy, a természeti és társadalmi környezet szempontjait is jobban figyelembe vevő gazdasági működéshez, élhetőbb jövőnkhöz járulunk hozzá. A saját fejlesztésű hardvereink, és az ahhoz kapcsolódó szoftvereink használatával jelentős energiamegtakarítás érhető el. Termékeinket a környezeti szempontok maximális figyelembevételével fejlesztettük, alkalmazásukkal jelentős energiamegtakarítás érhető el.

Munkahelyünk – ÖKO tudatosan

49c4a_interior

Cégünk külső fél általi környezeti tanúsítás szerint működik, környezetirányítási rendszerét minden évben felülvizsgálja a környezeti auditok alkalmával. Erőfeszítéseket teszünk a környezeti erőforrások felhasználásának csökkentésére, eszközbeszerzéseink, szolgáltatásaink kialakítása során mérlegeljük a fenntarthatóság szempontjait.

Ösztönözzük dolgozóinkat a környezettudatos magatartás követésére és biztosítjuk ennek feltételeit. Dolgozói bérletet biztosítunk számukra, ösztönözve Őket arra, hogy inkább a zöldebb tömegközlekedést válasszák az autók helyett.

 • Nem bocsátunk ki szennyező anyagot
 • Biztosítjuk a szelektív hulladékgyűjtést
 • A munkahelyi környezet ergonomikus, környezetbarát kialakítású

A felhasznált papír mennyiségét évente 70 csomagról évi 40-re szorítottuk. Szárazelemek helyett akku-elemeket használunk. A világítás neon, energiatakarékos izzók, valamint LED-es spotok segítségével megoldott. Az irodában szelektíven gyűjtjük a hulladékot. A veszélyes hulladékot arra szakosodott hulladék-feldolgozó céggel elszállíttatjuk. A legújabb informatikai technológiák felhasználásával hozzájárulunk a környezet kíméléséhez, védelméhez. Villamosenergia-felhasználást az irodánk különböző részein elkülönítve monitorozzuk és évről évre KIR (ISO-14001) rendszerünk segítségével csökkentjük.
Cégünk rendelkezik a vezérigazgató által kinevezett környezetvédelmi megbízottal, kinek feladatkörébe tartozik az energiafelhasználás éves fajlagos mennyiségének idei évre tervezett csökkentésének biztosítása.

Az energiafelhasználás éves fajlagos mennyiségét a saját fejlesztésű RUBICON vezérléssel csökkentjük. Az automatika feladata a hűtő/fűtő fancoil-ok, illetve a levegőcserélő berendezés vezérlése, mely által csak akkor működnek a berendezések, amikor az irodában a kollégák tartózkodnak. A szellőzés/fűtés automatika 30%-os energiafelhasználás csökkenést eredményez.

A saját fejlesztésű iroda-automatizálási rendszerünk nemcsak saját magunknak jó, hanem saját tapasztalataink alapján ügyfeleinknek is hitelesen tudjuk igazolni az energia-megtakarítási arányokat.

 

Környezet

VEP

365A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés elkötelezettjeként, társaságunk nagy hangsúlyt helyez az energia-hatékony működésre. Energiatudatos vállalatként kiemelt figyelmet fordítunk a hatékony energiafelhasználásra, amellyel nem csak saját költségeinket csökkentjük, de a jövő nemzedékei számára teremtünk élhetőbb környezetet. A saját fejlesztésű iroda-automatizálási rendszerünk és a hamarosan bevezetésre kerülő energiamenedzsment-szolgáltatásunk nemcsak saját magunknak jelent energiamegtakarítást, hanem saját tapasztalataink alapján ügyfeleinknek is hitelesen tudjuk igazolni az energia-megtakarítási arányokat. Bízunk benne, hogy az Energiatudatos Vállalat védjegy hamarosan fontossá válik a fogyasztók számára, és inkább az ilyen védjeggyel ellátott termékeket keresik a polcokon.”

Parádi Csaba
vezérigazgató

 

 

Vállalásaink

 • Tevékenységünkben, és termékeink kialakításánál a környezeti terhelés szempontjait figyelembe vesszük.
 • Erőfeszítéseket teszünk a környezeti erőforrások felhasználásának csökkentésére, eszközbeszerzéseink, szolgáltatásaink kialakítása során mérlegeljük a fenntarthatóság szempontjait.
 • Ösztönözzük dolgozóinkat a környezettudatos magatartás követésére és biztosítjuk ennek feltételeit.
 • A villamosenergia-felhasználást az irodánk különböző részein, elkülönítve monitorozzuk és évről évre KIR (ISO-14001) rendszerünk segítségével csökkentjük.

Az energiafelhasználás éves fajlagos mennyiségét csökkentjük Rubin RUBICON vezérléssel. Az automatika feladata a hűtő/fűtő fancoil-ok, illetve a levegőcserélő berendezés vezérlése, mely által, csak akkor működnek a berendezések, amikor az irodában kollégák tartózkodnak. A szellőzés/fűtés automatika tényleges energiafelhasználás csökkenést eredményez. A saját fejlesztésű iroda-automatizálási rendszerünk nemcsak saját magunknak jó, hanem tapasztalataink alapján ügyfeleinknek is hitelesen tudjuk igazolni az energiamegtakarítási arányokat.

A cím adományozója

A címet a Virtuális Erőmű Programmal szorosan együttműködő, a hazai vállalkozások energiahatékonyságának előmozdítását célzó Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat Irányító Bizottsága ítélte oda társaságunknak – a bizottság tagjai között megtalálható az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és több, méltán híres műszaki- és gazdaságtudományi egyetem képviselője.

A Virtuális Erőmű Program célja, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a csatlakozó vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit.

Energiahatékonyság:

Termékeink és szolgáltatásaink az energia hatékony üzemeltetést szolgálják.

Rubin ENERGIAMONITOR

Rubin ENERGIAMENEDZSMENT