Hardverberendezések

Több, mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a felügyeleti-berendezések és programok fejlesztése, gyártása terén. Elosztott tudású rendszereink többek közt hozzájárulnak a munkaidő megtakarításhoz, az üzemeltetési-költségek csökkentéséhez és lehetővé teszik az energiatakarékos üzemeltetést. Gyors megtérülés mellett a berendezéseinkkel felügyelt rendszerek megbízhatósága növekszik.

coolrubicon smecounter

 

 

 

 

Megbízhatóság

A Rubin Zrt. berendezései a TMH országos felügyeleti-rendszerében Magyarország több, mint 2500 pontján üzemelnek 24/7 munkarendben. Az átlagos éves meghibásodási ráta 1% alatt van, a saját hibák száma kisebb, mint 0,1%.

 

Support

Szerződött partnerek látják el a first line support feladatokat, a second line feladatok ellátása szerződés alapján 12 vagy 24 órás “hotline“, illetve “javítás idejére adott cserekészülék” növelt szolgáltatásokat tartalmazhat.

 

Üzemmódok

A Rubin Zrt. berendezései kivétel nélkül alkalmasak a konfigurációs beállítások alapján felügyelni és vezérelni a helyi kapcsolódó berendezéseket akár off-line állapotban is. A rendszer üzemeltetési előnyei on-line működés mellett jelentkeznek, a kapcsolódó SCADA rendszer (PNM) az összegyűjtött adatok rendszerezésével, feldolgozásával, kiértékelésével, egy rendszerben történő megjelenítésével az üzemeltetési költségek jelentős megtakarítását eredményezi.

 

Adatátviteli lehetőségek

Fizikai vonalak alapján a rendszer meglehetősen heterogén képet mutat, attól függően, hogy az adott helyszínen milyen átviteli csatorna használata volt a legmegfelelőbb:

  •     RS232 és RS485 aszinkron fizikai vonalak 1200..115000 bit/sec sebességgel
  •     10BaseT ethernet átvitel,
  •     HDLC és E1/T1 protokoll távközlési berendezésekkel folytatott kommunikációban,
  •     v.23 hangfrekvenciás modem kapcsolat,
  •     V.11 szinkron átvitel,
  •     GPRS modem kapcsolat TCP/IP protokollal,
  •     PPP, SNMP protokoll IP vonalon,
  •     XML RPC, HTTP(S), SSH protokollok TCP/IP vonalakon.

 

Útválasztó

A rendszer működésének biztonságát a felhordóhálózat alapvetően befolyásolja, a kapcsolat megszakadása folyamatos problémát jelent egy fastruktúrájú rendszerben. Egy hiba a berendezések nagy számát érintette. Ennek csökkentésére alakítottuk ki a rendszer kisebb részekre történő feldarabolásával és saját fejlesztésű útválasztók beiktatásával azt a redundáns útvonalakat is tartalmazó rendszert, amely jelenleg is működik. Útválasztóink Linux alapú ipari kivitelű számítógépek maximum 32 porttal az egységek felé és IP kapcsolattal a központ irányába. A megoldás lényege a redundáns átviteli utakat tartalmazó IP hálózat és a távolról menedzselhető (SNMP) intelligens berendezés adta rugalmasság és fokozott megbízhatóság.

Termékeink távolról frissíthetők, a konfigurációs adatok távolról is lekérdezhetőek és beállíthatóak. Költséghatékony moduláris, szabadon programozható struktúra a kisebb rendszerekhez.